החלטת בית הדין הרבני הגדול

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 02/05/08 11:11 כז בניסן התשסח

שאלה

שלום לך כבוד הרב,

שאלתי אליך מופנית בעקבות פסיקה שיצאה זה לא מכבר מפי בית הדין הרבני הגדול שכל הגיורים שנעשו ע"י הרב חיים דרוקמן משנת 99 מבוטלים. אני עצמי עברתי גיור לחומרא (מכיוון שהיו כמה סימני שאלה אצלינו לגבי מוצאה המקורי של משפחת אימי) לפני כ- 5 שנים, ומאז אני שומרת תורה ומצוות- כשרות, שבת, הולכת לבית כנסת וכו'.כמו כן, את לימודי הגיור עשיתי בבני ברק במכון חרדי, ורק הגיור עצמו נעשה דרך מערך הגיור, כמו שבזמנו היינו בטוחים שאמור להיעשות כל גיור תקין בארץ. השאלה שלי היא בעצם מה עושים במצב כזה? לי עצמי יש מחוייבות עמוקה לדת ולעם היהודי, עשיתי את הגיור לא כי הייתי צריכה שייכתב לי "יהודיה" במשרד הפנים (כי היה כתוב מאז ומתמיד), אלא בשביל עצמי. אני גם מרגישה עלבון כלפי היחס הזה כאילו כל השנים האלה היו פתאום "סתם", וכן גם אם יגידו לי לעשות עכשיו גיור מחדש, פשוט אין לי זמן לזה...

תודה רבה מראש ושבת שלום!

תשובה

אל דאגה,
את יהודיה כשרה ואל תתני לאף אחד לבלבל אותך עם אמירות שאין להן שום כיסוי.
הכתבות מקורן בגורמים שרוצים לסלק את מו"ר הרב דרוקמן מראשות מערך הגיור, וממחזרים כל פעם את אותם הדברים שכבר נטענו בעבר.
שבת שלום!