החזרת מתנות לאחר ביטול אירוסין

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/06/07 09:14 כה בסיון התשסז

שאלה

בס"ד

לפני שבוע הארוס שלי החליט שמבטלים את החתונה אחרי הההלם התעוררה בי שאלה האם מותר לי להשאיר אצלי מתנות מהאירוסין,טבעת, פמוטי כסף ועוד דברים שקיבלתי ממנו וממשפחתו בידיעה שאני לא אשתמש בהם יותר. האם זה שאני רוצה להשאיר מתנות בבית יכול לעכב את השידוך האמיתי שלי?

מחכה לתשובה מהירה

מירב

תשובה

שלום וברכה
זו שאלה עדינה מאוד מאוד.
בדרך כלל, אין חובה להחזיר את המתנות שניתנו לאירוסין. אלה מתנות שניתנו בלב שלם. ברם, אם הדבר יוצר מתח או שמאוד חשוב לארוסך שתחזירי – יותר טוב שתחזירי, כדי שלא יהיה בידך משהו שלא רוצים שיהיה בידך.

כל טוב ושמחי אותנו בשמחות