החזרת כסף לקופת צדקה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 11/12/11 10:47 טו בכסלו התשעב

שאלה

שלום רב,

כשהייתי קטנה בערך בת-10 לקחתי מקופת הצדקה 70 ש"ח,מכיוון שחפצה נפשי בקניית מעיל.(לא החזרתי את הכסף עד היום..)

למותר לציין שבתור ילדה קטנה לא הבנתי את השלכות הדבר,ובתור בחורה בוגרת שכחתי מהעיניין,ולפתע נזכרתי ביום שבת האחרון עיניין זה מאוד מטריד אותי ואבקש לדעת מה הדין,כמה כסף אני אמורה להחזיר לקופה?

תודה רבה לצוות הרבנים!

תשובה

שלום

מן הדין אינך חייבת להחזיר, על אף שגזלת את הציבור ואת העניים.
אולם ראוי מאד להשיב סכום לצדקה כמו שלקחת. וגם לקבל על עצמך עניין תשובה, כגון לימוד ספר מסילת ישרים.

כל טוב