החזרה לשיגרה לאחר פיגועים

חדשות כיפה הרב יהושע ויצמן 10/03/02 11:09 כו באדר התשסב

שאלה

בזמן האחרון במיוחד, עוצמת הפיגועים ותכיפות הפיגועים גוברת. אנו לאחר כל פיגוע מרגישים צורך להזדהות עם האירוע להתייחד עם הנפגעים ולהקדיש זמן לקריאת תהילים.

לאחר הפיגוע מאוד קשה לחזור לשיגרה ותוקפת אותי עצבות שקשה ממנה לספוג כוחות להמשיך הלאה, ומשום שהפיגועים לא מפסיקים זהו מצב תמידי.

שאלתי היא האם צריך לחזור כ"כ מהר לשיגרה או שזה בסדר המצב בו אני נתונה?

אם חוזרים לשיגרה האין זו בריחה מהמצב או להיפך זוהי התגברות וזה מחזק?

תשובה

מצד אחד, אסור לתת לאויב לשבור אותנו ולהפר את השגרה,
כי בזה בעצם הוא מנצח וזה רצונו.
אבל, העצבות כתוצאה מפיגועים היא טבעית, ואין (וגם אי אפשר) להתנער ממנה בצורה מלאכותית.
אין זה סותר כלל, את זה שאנו צריכים להמשיך לחיות, ולהיפך - דוקא מתוך העצבות, וההבנה של המצב, להוסיף חיים - בדברים שיכולים לעזור ולרומם את הרוח והעם בימים אלה.