הזמנת רוה"מ למרכז הרב ביום ירושלים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 01/06/11 09:20 כח באייר התשעא

שאלה

שלום לרב

שמעתי אתמול את הטכס של יום ירושלים בישיבת מרכז הרב בירושלים.

אני תושב השומרון, ונדהמתי לשמוע שהזמינו את ביבי למרות הנאום שלו באמריקה לחלק את א"י!

ואחר כך, הרב שפירא עוד אמר שהנאום שלו היה טוב וקולות טובים. שמעתי שלמדת שם כב' הרב. אולי תסביר לי מה הולך פה? יש אישור של הישיבה לפינוי שטחים?

תשובה

שלום

ראשית, כבוד ראש הממשלה אינו 'ביבי' בשבילך. הוא האדם המבטא בעצם קיומו את מלכות ישראל בארץ, ועליך לכבד אותו ולירוא מפניו. יש לקרוא לו ראש הממשלה ולא כינויים או שם פרטי.

רה"י שליט"א לא צריך הסבר של רב כלשהו ובודאי לא שלי.

ובכל זאת, הוא דיבר בדיוק כהדרכת מרן הרב זצ"ל -"הצדיקים הטהורים אינם קובלים על הרשעה אלא מוסיפים צדק אינם קובלים על הכפירה אלא מוסיפים אמונה אינם קובלים על הבערות אלא מוסיפים חכמה"

ההדגשה של האור, הצדק, האמת, היא הרפואה הגדולה יותר, והיא המחזקת את הצדדים הנכונים.
ודאי יש מקום למחאה ולמחלוקת על קלקולי הממשלה, אך זה בזמן אחר, בפורום אחר, ולא ביום של חיזוק ירושלים, יום של אור ושיתוף פעולה בין כל הגורמים למען חזרת השכינה לציון.

בישיבה תלויים המכתבים של הרב צבי יהודה נגד הסגרת א"י לגויים. זה פשיטא. מתוך כך, יש מקום לחזק את מי שמתמודד מול לחצים בעולם בגבורה. גם אם הוא טועה בחלק ממעשיו.

מועדים לשמחה