הזמנת גויים לליל הסדר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/04/07 21:52 ד באייר התשסז

שאלה

יצא לי להיפגש עם מכרים של שאחד מהם נשוי לגויה שהתגיירה,ההורים {גויים}של האישה שהתגיירה רצו לעשות ליל הסדר עם המשפחה,והמשפחה של הבעל לא הסכימו לעשות איתם ליל הסדר כיוון שהם גויים,הם טענו שאסור לעשות ליל הסדר עם גויים כי זה מה שכתוב באגדה.

מה אתם אומרים? נכון או לא?באמת אסור לעשות ליל הסדר עם גויים,כמו שהם טוענים? אני חושבת שפה יש מקרה של רגישות ופגיעה בכבודם של ההורים הגויים.

בכל מיקרה תענו לי השאלה הזאת.

תשובה

שלום וברכה
אין הלכה האוסרת לעשות ליל סדר עם גויים.
יש גדולי ישראל שהיו מזמינים גויים דווקא כדי להראות להם מהו עם ישראל, ויש שלא רצו שיהיו גויים בסדר כי זה עניין פנים יהודי.
יש לזכור כי במסגרת המאבק הבלתי מתפשר שלנו בנישואי תערובת המצב בסיפור הזה חמור יותר, כי מול הפגיעה הלא נעימה בהורים הגויים עומדת שאלת ייחודו של עם ישראל ושמירה שלא יהיו נישואי תערובת.

בסיכום: היה מותר להזמין גויים אולם בוודאי שבמקרה הזה זה לא מתאים, וזאת כחלק מהמאבק בנישואי תערובת.

כל טוב