הזמנה לפסח

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/01/07 21:44 כד בטבת התשסז

שאלה

בס"ד

חברינו הינם מסורתיים הם רואים טלויזיה בשבת חג ונוסעים,אצלנו בית דתי לחלוטין. השבוע דברנו על פסח ואמרתי להם שאנו בע"ה נחגוג את ליל הסדר בביתנו. הם בקשו לבוא אלינו לסדר, הזמנתי אותם ללינה כדי שלא יחללו את החג אך הנ"ל הוא נכה וצריך את המיטה המיוחדת שלו וצרכים מיוחדים ולכן הוא חייב לנסוע לביתו. מה עושים האם מותר לנו לארח אותם למרות שאנו יודעים שהוא יחזור לביתו ברכב??? אנו חברים טובים ואני לא רוצה לפגוע בו, כמו כן כנראה שגם אימו תצטרף שהיא מאד מבוגרת ורוצה אחרי הסדר לחזור לביתה הודעתי להם שאכין להם חדרים ומיטב הנוחות אני בבעיה מה עושים??? תודה

תשובה

שלום וברכה
להזמין !
להזמין בשל הנסיבות, החסד, הנכות וכל דבר אחר, ובשל העובדה שמבחינתכם אתם אינכם מסייעים לעבירה כי אתם פתחתם את ביתכם בפניהם כדי שיישארו. הבחירה שלהם לא להישאר מכאיבה מאוד, אולם היא עניינם ולא שותפות שלכם.

כל טוב