הזכרת גשמים

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 11/11/06 20:31 כ בחשון התשסז

שאלה

שלום, רציתי לדעת מה הקשר שבתפילת שמונה עשרה בברכת גבורות. מה מהות החיבור בברכה -בין הזכרת גשמים לבין מחיה מתים.?

תודה.

תשובה

לשואלת שלום רב.
גשם גם הוא נחשב מגבורותיו של הקב"ה. חז"ל מדברים על מפתח של גשמים שלא נמסר לידי אדם. הסיבה היא כנראה בגלל חשיבותם של הגשמים לחיי האדם והעם בארץ ישראל. וכדברי התורה בספר דבריםשארץ ישראל אינה כארץ מצרים ששותה ממי הנילוס. ארץ ישראל "למטר השמים תשתה מים" ולכן היא נחשבת "ארץ אשר ה' אלוקיך דורש אותה, תמיד עיני ה' אלוקיך בה...". ולכן צירפו חז"ל שבח זה לברכת גבורות
בברכה
אפי קיציס