הזזת עציץ נקוב בשנת שמיטה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/07/07 22:48 יח בתמוז התשסז

שאלה

שלום לרב

יש בגינה שטח אדמה, שעליו אני מגדל ירקות ותבלינים בעציצים נקובים, המונחים על גבי הקרקע.

בסוכות השכן בונה את הסוכה שלו בשטח הזה, ואז אני מזיז את העציצים למשך החג, ואחר כך משיב אותם למקומם.

האם יש אופן שבו אוכל לעשות זאת גם בשנת השמיטה?

תודה

איל

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

האפשרות שאני רואה היא לשים יריעת פלסטיק אטומה (עובי 0.1 ממ), על גבי האדמה ועל גבה אפשר להחזיר את העציצים. כמו כן אם אתה רוצה לשתול במשך השנה אתה צריך לעשות במקום חממה, שיש לה גג בגובה 1 מטר, וגם דפנות, בלא תנאים אלו אינך יכול לשתול אפילו אם יש יריעת פלסטיק על האדמה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון