הושענא רבא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/10/07 13:07 כ בתשרי התשסח

שאלה

שלום

מה עושים בהושענא רבא? האם יש תפילה מסוימת שאומרים ? האם גם נשים אומרות אותו ?ומה עושים עם הערבה (האם בד"כ בבתי כנסת יש ערבות למי שאין?

(מצטערת על "הבורות" אני הדתיה היחידה בבית ואין לי כ"כ מושג...)

בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה
בהושענא רבה יש תפילת שחרית מיוחדת במינה. יש לבוא לקנות חמש בדי ערבה (בדרך כלל מוכרים בכל בית כנסת), וגם נשים אומרות את התפילה וחובטות את הערבות כדין.
כדאי להתעניין מתי התפילה מתחילה בבית הכנסת הסמוך לביתך, כי בדרך כלל התפילה בהושנא רבה מתחילה מוקדם, בשל אורכה.

כל טוב