הורות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/11/15 07:34 יג בכסלו התשעו

שאלה

בנינו הצעיר בן 27 בוגר ישיבה תיכונית והסדר. מזה כשנתיים וחצי חבר לנערה חילונית ובעת שירות קבע התגורר עימה בבית אימה.

עד כה לא התרנו לינה משותפת בביתנו אלא בחדרים נפרדים.

לאחרונה עברו להתגורר יחדו בדירה שכורה ומנהלים משק בית משותף.

הם מעוניינים לחזור ולדון בשאלת הלינה המשותפת בעת התארחות בשבת אצלינו. בנינו עדין שומר שבת לדבריו אך אינו חובש כיפה. אנו מאוד רוצים לקרב את השניים אך עדין מתלבטים כיצד לפעול ?

נשמח לקבל הדרכה.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

הקשר החיובי שקיים (כך אני מתרשם) בינכם לבין בנכם הוא יקר מאוד,

וצריך לשמור עליו מכל משמר.

אפשר לעמוד ולומר כאן הוא ביתנו ואלו הן הנורמות בבית ואנו מבקשים מכם לכבד אותם,

זו טענה לגיטימית, ואם הם מקבלים אותה - מה טוב.

אבל אם הם לא מקבלים זאת, איני חושב שכדאי לדחות אותם, מימלא הם גרים יחד, ואתם מביעים את מחאתכם והם יודעים שאין כאן הסכמה,

ודוקא הקירוב הזה יכול לשמור על קשר טוב ואף לחזק אותו,

תמיד יהיה להם לאם לחזור.

בברכה,

דני ארגמן