שאל את הרב

הורדת שלטי בחירות של מפלגות

חדשות כיפה חברים מקשיבים 18/03/06 21:42 יח באדר התשסו

שאלה

בס"ד אור לי"ט אדר ה'תשס"ו

שבוע טוב,

האם מותר לתלוש שלטים של מפלגות כמו קדימה, מרצ, עבודה?

אם לא, האם יש היתר מיוחד לתלוש שלטים של מרצ כי המצע שלהם הוא חילול ה'?

תשובה

שלום וברכה,
עקב חשיבות העניין אענה לך בדחיפות,

על פי חוק אסור להשאיר שלטים בצמתים לאחר ההפגנה - כידוע לכולנו, במערכת הבחירות יש נורמה של שילוט הצמתים ומקומות שאסורים בשילוט.

אנו צריכים להבין שחילול השם וקידוש ה´ לא מתחיל ולא נגמר בסטיקרים או בשילוט ואפילו לא במפלגה. לאורך כל השנה יש בעיות של חילול ה´ שצריך לטפל בהם, לדוגמא חנויות טריפה, פריצות ועוד - שם חילול ה´ גדול יותר.

נראה שהדרך המרכזית והעיקרית לתיקונו של עם ישראל, היא הדרך החיובית: של חינוך, הדרכה, דוגמא אישית - ומעט מהאור דוחה הרבה מהחושך. (גם במערכת הבחירות אנחנו יודעים שהשלטים לא משנים הרבה, וכיום עם המדיות עוד פחות. דוגמ"ש בטווח הרחוק משפיעה יותר).


[על כן, נראה שהדרך של קריעה והריסה ברחוב אינה הדרך שתשפיע - היא תרגיז], ולעיתים תביא לידי סכנה - לפני כמה שנים נדקר מוריד שלטים.

[לסיכום:]
עלינו ללחום ברע מתוך הגישה החיובית של: ללמוד וללמד לשמור ולעשות - ומתוך כך להאיר ולקדש שם שמים וסוף הדברים להשמע ולהטמע בלבבות.

אפשר להאריך עוד הרבה, אך דחוף להפיץ את הדברים בהקדם.

פסח שמח וכשר,
שלמה,
shlomo@makshivim.org.il

אשמח לקבל תגובות, הערות והארות.

כתבות נוספות