הורדת שירים באינטרנט

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 22/03/07 19:19 ג בניסן התשסז

שאלה

לכבוד הרב שליט"א:

1)יש אתר באינטרנט שנקרא http://www.pjn.up.co.il/

אתר הזה ניתן להוריד שירים חסידיים

דיברתי עם מנהל האתר והוא הסביר לי שהוא קונה את כל הדיסקים בגל-פז ומעלה לאינטרנט,

כששאלתי אותו אם זה מותר הילכתית כי לי ידוע שלא,

הוא השיב לי שכל דיסק עולה 69 ש"ח ואילו עלות הייצור שלו היא בקושי חצי שקל, ושהוא דיבר עם זמרים ולא איכפת להם,

ממילא זה בעייתם של חנויות התקליטים שמפקיעות שערים,

וככשאלתי אותו על דעת הרבנים בנושא הוא השיב לי שהרבנים מוטעים ע"י בעלי הכוח- רשתות המוזיקה שמפיצות את הדיסקים.

מה הדיו?

במידה שאסור, מה עלי לעשות עם שיר שהורדתי וכיצד ניתן לכפר?

2) דיסקים שקניתי, מותר להעביר אותם לmp3 אולמחשב?

תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

1) לעניות דעתי אין להוריד שירים מאתר זה, והסבריו של מנהל האתר אינם משכנעים.
2) שירים שהורדת בתום לב, אינך חייב למחוק, אך עליך להתחרט על שגגה זו, ולקבל על עצמך להימנע מכך בעתיד.
3) מותר להעביר דיסקים שקנית בכסף מלא למחשב וכיו"ב.
כל טוב וחג כשר ושמח,
רונן לוביץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן