הורדת כביסה בשבת

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 13/12/09 19:16 כו בכסלו התשע

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

רציתי לדעת האם מותר להוריד כביסה בשבת כאשר הייתה יבשה בכניסת שבת?

ומה אם במידה והייתה רטובה בכניסת שבת...

האם יש משמעות לזה שהכביסה הייתה מונחת ולא תלוייה עם אטבים.

תודה.

תשובה

כעיון שכשהכביסה רטובה , אדם מקצה דעתו ממנה, כלומר ברור לו שלא ילבש אותה כך, הרי חל עליה דין מוקצה ואסור לטלטלה בשבת.
אין זה משנה לענין זה אם היתה תלויה או מונחת באיזה מקום.

אם תלו את הכביסה בבקר או בצהריים באופן שידוע היה שהכביסה תתייבש עד לכניסת השבת, אלא שמסיבה כל שהיא לא הורידו אותה לפני שבת - הרי שהיא כמו כל בגד אחר, ואיננה מוקצה. מותר להורידה ולהכניסה הביתה.

מקרה הביניים - אם תלו בזמן שסביר היה שלא תהיה יבשה בכניסת השבת, והנה התייבשה, אלא שגילינו זאת לאחר שהשבת נכנסה- נראה שכיון שדעתו של התולה היה שלא ילבש בגדים אלו בשבת - דעתו היא הקובעת וחל על זה דין מוקצה.

בכל מקרה - לקפל את הכביסה ולמיינה - אסור.