הורדה מהיוטיב לצורך הופעה- דחוף

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 09/05/12 16:15 יז באייר התשעב

שאלה

לכבוד הרב שלום!

1. אני מורה למוזיקה בביה"ס יסודי. אין באפשרותי לרכוש כ"כ הרבה דיסקים בשביל ללמד את התלמידים ע"פ תוכנית לימודים עשירה ומגוונות. על כן הבנתי שמותר לי לצרוב או להוריד מהיוטיוב לצורך העבודה בביה"ס בלבד ושאסור לי לעשות בזה אח"כ שימוש לצורך הנאתי האישית מחוץ למסגרת בית הספר האם זה אכן כך?

2. יש לי הופעה ביום ראשון הקרוב עם מקהלת ביה"ס על שיר מסוים ומצאתי לו פלייבק ביוטיוב ובו מצוינים שמות של שני נגנים שמנגנים בקטע. התאמנתי עם התלמידים על ביצוע השיר עם הפלייבק ופתאום חשבתי שאולי אין זה חוקי/מוסרי להשתש בזה. אך אין לי איך ליצור קשר עם הנגנים. (הם לא אנשים מפורסמים) בד"כ מעלים ליוטיוב פלייבק חלקי בכדי שאנשים ירכשו אך כאן מדובר בפלייבק שלם ואולי יתכן שהם ידעו שאם הם מעלים את זה אנשים יכולים לשמוע ולהשתמש.

מה עליי לעשות כעת?? האאם יש התר להשתמש בהקלטה ביום ראשון הקרוב? או לא?

תודה רבה!

תשובה

שלום

א.מותר עבור ביה"ס ועבור עצמך משום שהערוץ הזה ניתן לחסימה בידי האמנים ואם לא חסמו גילו דעתם שמותר להוריד משם, בשל האיכות הנמוכה. מה שאין כן באתרי שיתוף קבצים מקצועיים ופירטיים

ב.מותר

כל טוב