הוצאת זרע לבטלה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 30/09/06 21:37 ח בתשרי התשסז

שאלה

לכבוד החברים שלום רב

מזה זמן רב (מהחופש) שמבקלחת אני פולט זרע ולצערי זה נעשה בשגגה (לא טבעי) ואני מפחד מכך

1. חס ושלום לא יהיו לי ילדים הרי כל פליטה כזאת זה רצח!!!

2. כיצד אני יכפר על זה?!

תשובה

בס"ד

שלום לך אחי,

יישר כוחך שאתה משתדל להוסיף קדושה וטהרה.

לא כ"כ הבנתי למה כוונתך שהדבר נעשה בשגגה. אם זה קורה שלא בכוונה (אני לא מכיר תופעה כזו) עליך להשתדל להקפיד שהדבר לא יקרה יותר. אם כוונתך שאתה גורם לכך הרי שעליך לחדול מיד.

התשובה על חטא זה היא כמו על כל חטא אחר: יש להתחרט על החטא, לקבל על עצמך שלא לחטוא בזה עוד, ולהתוודות על כך לפני ה´. אם עשית זאת אתה אהוב לפני ה´ כאילו לא חטאת מעולם ואין לך מה לחשוש.

גם אם חלילה תהיינה עוד נפילות עליך לדעת שה´ אוהב אותך ורק מפני כן הוא מנסה אותך. ועמידה אחת בניסיון ואפילו לזמן קצר גדולה וחשובה בעיניו מאוד מאוד. לכן גם במצב כזה אל לך להתייאש, המשך להילחם ולעמוד על שלך, לעשות תשובה בכל פעם ולהתפלל לה´ שיעזור לך.

עצות נוספות למצב זה הן להשתדל להוסיף בלימוד תורה ובדברים חיוביים בכלל, ולהזהר מכל דבר שיש בו חוסר צניעות (טלוויזיה, אינטרנט לא מבוקר, עיתונות חילונית וכדומה). כדאי מאוד גם לקרוא את ספרו של הרב יהושע שפירא "אשיב ממצולות".

ראה גם בקישור:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=30947

מפאת הזמן עניתי בקיצור, אבל אשמח להמשיך להיות אתך בקשר במייל. תוכל גם לפנות לקו הפתוח שלנו (ימים א-ה, בין 9 ל-1 בלילה, טל´ 02-6518388. סודיות מובטחת).

בהצלחה רבה אחי, חזק ואמץ,
גמר חתימה טובה,

יוסף
yosefr@shoresh.org.il