הוצאת זרע לבטלה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/07/14 13:49 ב באב התשעד

שאלה

שלום הרב!

אני כבר כמעט שנה מוציא שכבת זרע לבטלה לצערי ואני יודע שזה ממש לא בסדר אבל קשה לי. אני הבחור בין הבחורים הכי דוסים בישיבה ואני מרגיש ממש צבוע, שניה אחת אני מפציץ בשיעור גמרא ושניה אחר כך אני נופל.. קראתי כבר את הספר של הרב אבינר של שמירת הברית וגם פה באתר קראתי עוד הרבה שאלות של בחורים אבל אני מרגיש שאף אחת מהתשובות שם לא עוזרת לי. רוב התשובות זה על זה שאסור להתייאש חלק מהתשובות זה על כמה זה חמור (מה שאני יודע מספיק טוב..) וחלק זה על כאלה שנפלו אחרי שראו דברים לא צנועים (שזה כמעט לא קורה לי). אני מקווה שאני לא חצוף אבל הרב יכול בבקשה לנסות לעזור לי תכל'ס איך לצאת מזה? נמאס לי לגמרי ואני רוצה כבר לסיים לתמיד!

תודה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

ציטוט מדבריך: "נמאס לי לגמרי ואני רוצה כבר לסיים לתמיד!"
כאן הבעיה שלך.
מצד אחד היצר כל כך חזק שאתה לא מצליח לעת עתה להשתלט עליו.
מצד שני האמונה שלך כל כך גדולה שאתה לא מסוגל לקבל את העובדה שאתה לא מסוגל כרגע לשמור את הברית.
חייבים קודם לפתור את הסתירה הפנימית הזאת שגוזלת ממך הרבה כוחות, הסתירה הזאת מחלישה אותך ומקשה עליך להתמודד ולהתחזק מול יצר העריות.

התחלת הפתרון בהכרה בבעיה, בקבלת הקושי הגדול שאתה שרוי בו.
שים לב היטב: מה שאתה מבקש לא קיים!!!
לא תוכל לסיים את הענין בבת אחת ולתמיד.
אתה חייב להבין ולקבל שהיצר הזה חזק מכדי לחסלו בבת אחת.
הפתרון נעוץ בשתי מילים: סבלנות ותהליך.
נקודת המוצא לא להגדיר הצלחה של מאה אחוז אלא שאיפה להתקדם בתהליך.
ההישג נמדד בימים: תחילה תדרוש מעצמך יומיים של שמירת ברית.
אחרי מספר שבועות תגדיל ביום - שלשה ימים של שמירת ברית.
אחרי עוד מספר שבועות תגדיל ביום נוסף...
בינתיים תנסה ללמוד את המצבים בהם אתה לא עומד ביצר.
מתי זה קורה? היכן זה קורה?
תחשוב כיצד לא להגיע למצבים הללו.
כך במשך שבועות וחודשים תתקדם אט אט.
אם יהיו באמצע נפילות - אל תתיאש, תדע שהיצר הזה חזק מאוד והקב"ה מעריך כל התקדמות שלך.
תראה עצמך בתוך תהליך של תשובה מחטא שקשה מאוד להתנתק ממנו.
במקום שבעלי תשובה עומדים...
תעריך את עצמך ותאהב את עצמך על ההתקדמות - מכך תשאב כוחות להמשיך ולהתחזק - בסופו של דבר תגיע לשמירה מלאה. אני מכיר מי הלכו בדרך כזאת ולבסוף הצליחו.

בברכה!