הוצאת זרע לבטלה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 20/03/11 15:59 יד באדר ב'

שאלה

שלום הרב אני בן 13 ונכשלתי רבות בהוצאת זרע לבטלה, כל פעם שאני עושה זאת אני בוכה ומתחנן לה׳ שיסלח לי על העבירה הנוראה! שעשיתי, ותמיד אחרי אני אומר לעצמי זהו! אני לא עושה את זה יותר, אני עם זה גמרתי! אבל כמו תמיד אני חוזר ועושה את אותה עבירה ותמיד בוכה לפני ה׳, קורה לפעמים שאני אפילו מרגיש שאין לי למי להתפלל ולבכות, אני מרגיש שזהו אני גמרתי בעולם הזה, שאני מפה ישר לגיהינום, ושה׳ לא יסלח לי יותר, אני כותב ובוכה, אני מתפלל ומבקש ומתחנן אני חייב עזרה! אני שאני לא יכול יותר לסבול את העולם הזה, שאין לי משמעות שאין לי בשביל מה להתקיים!! אני מתחנן ומבקש שתתפלל עליי! ושתוציא אותי משם!!!!!! חיי והעולם הבא שלי נמצא בסכנה!!! אני רוצה להיות ולחוות הגאולה!! אבל אחרי מעשיי אני מרגיש כלכך רע שאלני אומר לעצמי שזה לא אני, זה היה היצר הרע!! הרב אני מתחנן תתפלל עליי!!! אני רוצה לראות הגאולה! אני לא יכול יותר לחיות בסבל הזה!!! בבבקשה!

תשובה

אלף סימני קריאה לא יצילו אותך אם אתה לא תתאמץ.
הקל ביותר הוא לבקש שהרב יתפלל עליי.
תמצא לעצמך עיסוקים באופן בו תמלא את זמנך כל היום בדברים חיוביים וכך לא יהיה לך זמן להתעסק בשטויות כמו הוצאת זרע לבטלה.
חז"ל אכן דיברו בחומרה מוגזמת על העניין כדי להרחיק מדבר זה, אך אני לא סובל את הפשטות בה דברי חז"ל מתקבלים כאילו מדובר ברצח או גילוי עריות.
לא איבדת שום עולם הבא, אתה סך הכל בחור צעיר בן 13 ויש לך מספיק שנים לתקן את דרכיך.

בהצלחה!