הוצאת זרע לבטלה בתקופת הריון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/09/10 00:45 ו בתשרי התשעא

שאלה

שלום,

אני נשוי ואשתי בהיריון.

מצד ההלכה, מותר לקיים יחסי אישות למרות שלכאורה הדבר דומה לשז"ל.

השאלה שלי היא מדוע זה מותר ומדוע שז"ל באותו זמן ובאותן נסיבות אסור (אם הוא אסור).

כמו"כ, האם מותר לקיים יחסי אישות עם אמצעי מניעה (קונדום) מאחר ובלעדיו היא מרגישה תחושת שריפה בסיום.

תודה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

כל הוצאת זרע דרך אישות רגילה אין בה הוצאת זרע לבטלה, אפילו אם לא נוצר מכך וולד. (כך משמשים בהריון, זקנה, מינקת וכו'). אולם כל זה כשנעשה בדרך הרגילה והנורמלית אולם עם גומי הרי זה שופך על עצים ואבנים ואין להשתמש בדברים אלו. אם התופעה ארוכה ובלתי נתנת לפתרון במשך זמן מרובה צריך לפנות שוב לאחר קבלת כל הפרטים.

חתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן