הופעת בפרסומות/סרטים וכול'

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/12/06 20:19 כט בכסלו התשסז

שאלה

האם מותר לנערה בת 14 להופיע בפרסומת תמימה (שלא משדרת "מין") המפרסמת מזון/מוצרי חשמל/נגד תאונות דרכים וכו'?

האם מותר לה להופיע בסדרת טלויזיה/סרט בתפקיד נערה, לאו דווקא דתיה, אך שתפקידה לא מצריך ממנה לבוש לא צנועה או התנהגות לא הולמת?

אשמח אם תענו כמה שיותר מהר, כי העניין דיי דחוף..

תודה מראש-

אני

תשובה

שלום וברכה
שאלה זו נתונה במחלוקת.
עמדתי היא שיש לחלק בין שני מצבים. אם מדובר בפרסומת או בסרט שצדדיה הגופניים הם חלק בלתי נפרד מהמהות - הדבר אסור מאוד. אם מדובר בהתייחסות אליה כאדם ולא כמוצר פיתוי - מותר.

אם יש ספק - להחמיר.

כל טוב