הופעות חודש ארגון

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 06/10/07 19:26 כד בתשרי התשסח

שאלה

שבוע טוב,

אני מסניף מעורב, בעיר מעורבת, ולקראת חודש ארגון עולה שוב השאלה מה עושים עם ריקודי בנות? יש 2 דעות: הראשונה, שמגיל מצווה הבנות בקושי ירקדו וגם כל הריקוד יהיה רק באולטרה סגולה, והדעה השנייה שלבנות יהיה לפני זה מופע ריקוד שיהיה רק לפני האמהות. אבל הבעיה היא הפחד שההורים/הילדים לא יקבלו את זה. מה לעשות?

תשובה

שלום רב,
השאלה עולה במלוא עוזה פעם אחר פעם. וקצת קשה לי איתה. כיון שרובינו המוחלט בעד חינוך פורמאלי נפרד, ישיבות ואולפנות וכשזה מגיע לבנ"ע פתאום יש קנאות גדולה למעורב.
אולטרא סגול הוא פתרון בשעת הדחק, אבל, הוא צריך להיות פתרון גם לבנות קטנות יותר. הטוב יותר הוא , לעשות את ההופעות של הבנות רק לפני האמהות וככה נוהגים במקומות שונים. אאז הבנות גם תוכלנה לשיר ולרקוד כאוות נפשם והיצירתיות שלהם תוכל לבוא לידי ביטוי.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.