הוספת שם

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 12/12/09 23:21 כה בכסלו התשע

שאלה

לכבוד הרב שלום רב

לפני כמה ימים הייתי אצל נמורולוג אשר מתחמה בתורת המספרים ואותיות והמליץ לי להוסיף שם לשמי

שמי כאמור אברהם והמלצתו לשם הוא גדעון.

כבוד הרב האם נכון הדבר שאני צריך להוסיף

איני מכיר רבנים שעוסקים בתחום זה אז אשמח אם לא תוכל לעזור לי להפנות אותי

כבוד הרב תודה רבה רבה רבה לך ויישר כוח אני מקווה שברוב טובך והשכלתך תוכל לעזור לי

חג שמח

תשובה

שלום וברכה!

ראשית, מחקתי את השם המלא שלך ואת התאריך לידה, כדי לשמור על הפרטיותך.

לעצם השאלה
שני דברים אומר לך. א. יש לך שם נהדר - אברהם. אתה קרוי על שמו של אברהם אבינו, שם זה לא דורש כל הוספה אליו, הוא שם ענק כשלעצמו. ב. נומרולוגיה היא הבל מוחלט ואין בה ממש. הוכחה לכך היא ששכללו גם שם משפחה שלך וגם תאריך לידה הלאוזי. אלו דברים שאין להם כל השפעה בעולם היהודי על שום דבר.

מכאן תהיה שמח בשם שלך ואין כל צורך להוסיף אליו כלום.

חנוכה שמח,

חיים דב בריסק