הוספת שם

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 15/12/08 09:50 יח בכסלו התשסט

שאלה

יש לי בן ששמו אסף בן 4 ונאמר לי שיש להוסיף לו שם מכיוון שמדובר בילד שחולה המון ושהחיים לא קלים לו ואיתו הומלץ על השם משה מה דעתך

איך יודעים איזה שם נוסף להוסיף

תודה

תשובה

שלום רב

יש לזכור ששם מוסיפים רק במקרים מאוד קיצוניים, כשהילד חולה מאוד ובד"כ רק כשיש סכנה לחייו.

בכל אופן, אני ממליץ לכם לדבר עם הרב שמואל אליהו לגבי איזה שם עדיף להוסיף, מבחינה קבלית, ואם בכלל כדאי להוסיף שם במצב בו אתם נמצאים.

מצד ההלכה ניתן להוסיף כל שם שמותר לקרוא מבחינה הלכתית, ומשה הוא שם מתאים לחלוטין.

שהקב"ה ישלח לבנכם רפואה שלמה!

אריאל
(המשיב אינו רב)