הוספת שם

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 25/12/06 21:38 ד בטבת התשסז

שאלה

-בעזרת מי שאמר והיה העולם-

קוראים לי שחף ואני בת 16 כשהייתי בת 9 ההורים שלי חזרו בתשובה. אבא שלי חרדי ואמא שלי משתייכת למזרחי...בשנה וחצי האחרונות גיליתי את ברסלב והתחלתי ללמוד את התורה של רבינו ולחזור בתשובה באמת מתוכי ולא רק בגלל שההורים שלי עשו כך..

אבל ר"ל המון פעמים קשה לי..אני רוצה לעשות את רצונו יתברך ולהיות צדיקה וחסידה למענו אבל יש הרבה מניעות בדרך..

חשבתי להוסיף/לשנות את שמי ל"פייגא".. אולי בזכות פייגא הצדקת אני אצליח לעלות קצת. אבא שלי אמר לי להתייעץ עם רב אז החלטתי לפנות אליך..

מה דעת הרב? האם להוסיף לשנות את השם? האם דווקא פייגא?

תודה מראש

שחף זיגלמן

תשובה

שחף יקרה,
אשריך שאת עושה את הדרך שלך בכוחות עצמך אל השם יתברך ותורתו.

ברוך השם החיים לפנייך ולא צריך לדחוק את השעה, גם בעבודת ה' צריך סבלנות ומתינות ולפעמים הרצון לרוץ קדימה בא מצד היצר הרע שרוצה לייאש אותנו. צריך ללמוד לשמוח בכל התקדמות קטנה ואז יכולים להמשיך הלאה בלי פחד.

בעניין שינוי השם הרמב"ם אכן ממליץ על שינוי שם למי שמשנה את אורחות חייו. אבל האם את שלמה עם זה?
זה צריך לבוא אמת מתוכך ולא כאילוץ מבחוץ. האם השם פייגא לא ישמע קצת לא רגיל בחברה שאת נמצאת? האם את באמת מרגישה שאת מתחברת לשם הזה? יש ברוך ה' עוד הרבה שמות קדושים שיכולים לעורר פחות תמיהה אצל אחרים. אני לא אומר שזה לא טוב אבל תחשבי מה א ת באמת רוצה.

בהצלחה רבה בכל העניינים.
את יכולה גם לפנות אלי אישית דרך האתר שלי באינטרנט:
לאתר לב הדברים

ארז