הוספת שם

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 25/01/12 22:32 א בשבט התשעב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום,

השם השני שלי בת.ז הוא "אתי", אולם הכוונה ל"אסתר".

האם יש צורך לשנות את השם לאסתר? אם כן כיצד עליי לעשות זאת?

תודה ויום טוב!

תשובה

שלום לך.
רישום השם בת.ז. אינו הדבר החשוב. השאלה החשובה היא- כיצד קוראים לך הורייך, וכיצד קוראים לך רוב אלה שפונים אלייך.
אם הורייך נתנו לך, בעת לידתך את השם השני) "אסתר", הרי שהוא חלק משמך, גם אם הוא מופיע בת.ז. כ"אתי".
אך אם רוב הפונים אלייך בשם השני "אסתר", בעצם אין משמעות לכך שהורייך קראו לך בשם זה.
אם אינך מעוניינת בשם השני ("אתי" או "אסתר") אל תעשי כלום, ושמך יישאר כמו שכולם קוראים לך. אם את מעוניינת לשמר את שמך השני ("אתי" או "אסתר") העירי לסובבים אותך שאת מעוניינת שכך יקראו לך, והנה- זה חלק משמך.
על כל פנים, אינך צריכה לשנות כלום בתעודת הזהות.