הוספת אות לשמי

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 27/05/09 13:06 ד בסיון התשסט

שאלה

שלום לכל העוסקים במלאכה,

ישר כוחכם!!

שמי מעין, עם יוד אחת, ככה אני רשומה בת.ז ללא מחשבה עמוקה של הורי בעניין היוד אחת או שתיים.

ידוע שאת שמי רבים נוהגים לרשום עם שני יודים אבל כל חיי (אני בת 23.5) התעקשתי שהטועים ישנו את הטעות וירשמו את שמי עם יוד אחת, "כי ככה קראו לי הורי.."

הורי תמיד גם דאגו להסביר לי שזה לא ממש משנה איך רושמים את שמי ושבאמת לא הייתה כוונה נסתרת ברישום השם בת.ז. ושפשוט ככה הפקידה במשרד הפנים רשמה את השם.

בזמן האחרון התחלתי לחשוב על הרעיון של דווקא להוסיף עוד יוד לשמי ולרשום אותו 'מעיין' וזו מהסיבה ששני יודים מוסיפים את שם ה' לשם שלי.

האם באמת עומד הגיון מאחורי ההתלבטות שלי? האם כדי לי להוסיף את האות הקטנה והכ"כ משמעותית לשמי?

תודה רבה,

חג שמח!!

מעין

תשובה

שלום
אכן נראה שיש צד כזה הרי חז"ל שיבחו את שמו של יהודה כי יש בתוכו שם ה' -אמנם היו רבנים שהקפידו לרשום את שמם כ - יאודה או יהודא אך שם העניין חמור יותר כי מדובר בשם ה' המפןרש שאסור לאומרו ולמוחקו ולכן חששו מטעויות מה שאין כן השני יודים שהם רק סימן בעלמא לשם ה' כמו למשל שכותבים ד'
וכך כתב בספר פניני הלכה הלכות ספר תורה
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=997