הוספה בנוסח תפילת הדרך

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/01/06 00:15 יט בטבת התשסו

שאלה

שלום כבוד הרב!

כשאני אומר תפילת הדרך , בקטע שבו מציינים ממה אנו מבקשים שהקב"ה ישמרנו ויצילנו, אני מוסיף "ומתאונות דרכים", בשל המצב הקשה בנושא זה בארצנו ר"ל. האם זה בסדר? הכוונה היא רק טובה...

תודה ויום טוב!

תשובה

ב"ה

שלום.

אפשר להוסיף את המילים" ומתאונות הדרכים וממכת המחבלים"
דע לך כי המקור לאמירת תפילת הדרך הנצא בתלמוד הבבלי במסכת ברכות בדף כט "וכשאתה יוצא לדרך המלך בקונך...-זו תפילת הדרך"
ובמסכת דרך ארץ רבה יש נוסח ארוך הרבה יותר ממה שאנט מכירים . ובספר "שערי היראה "לרבינו יונה מובא נוסח יותר קצר ממה שאנו מכירים ובתוספתא יש גם כן נוסח שונה ובסידורים קדומים כגון הסידור של רב עמרם _השלם) יש נוסחים אחרים. (הנוסח הקצר ביותר מופיע בסידור של רב סעדיה גאון)

בברכה,

עוזיאל

.