הומוסקסואליות

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 23/06/06 12:09 כז בסיון התשסו

שאלה

שלום,

שמי... אני בחור מאמין - קיבלתי חינוך חילוני אך אני מחובר ריגשית לדת ולמסורת. אני הומוסקסואל. אין ביכולתי לשנות ,לצערי, את נטייתי המינית. האם כדאי לקיים מנהגים ומסורת או האם "משכב זכר" פוסל אותי ממילא בעיני האלוהים ?

תשובה

לשואל שלום רב
גם אדם שעושה עבירה, ותהיה חמורה ככל שתהיה, עליו להמשיך ולקיים את שאר המצוות. יתירה מזאת, ברור שאין הוא "פסול" בעיני האל. הקב"ה מצפה לו בכל יום שישוב ובכל אופן אינו מזניח אותו. ולכן המשך לקיים את השאר ולהתחזק יותר ויותר.
אומר לך עוד משהו למרות שלא שאלת עליו. אתה מניח כדבר פשוט שכזה אתה ואי אפשר לשנות. אבל היהדות אינה רואה זאת כך. היהדות רואה בכך חטא חמור. כלומר לפי היהדות אדם יכול להתמודד ולשנות ולהתגבר על עצמו. לפעמים לשנות ממש, ולפעמים לפחות לשלוט על זה ולקיים חיי משפחה תקינים. והדרך הנכונה היא להתייעץ עם רב שאתה סומך עליו, ובעיקר ללכת לאיש מקצוע שמתמחה בכך.
להלן עמוד עם קישורים בנושא https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=31818
וכן ארגון שמסייע ומייעץ "עצת נפש" 02-6541899 (הקו פעיל בימים ב´ ו-ה´ בשעות 20:30-23:00)
בברכה
אפי קיציס