הומוסקסואליות

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 22/04/03 10:27 כ בניסן התשסג

שאלה

שלום,

אני אדם מסורתי המקיים את המצוות הבסיסיות של היהדות וברצוני לשאול שאלה מסויימת בקשר לנטיותי המיניות:

האם חל איסור ביהדות על יחסים של בינו לבינו?

תשובה

בכור שלום,
פסוקים מפורשים בתורה:
א."וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה הִיא.(ויקרא יח,כב).

ב."וְאִישׁ אֲשֶׁר יִשְׁכַּב אֶת זָכָר מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה עָשׂוּ שְׁנֵיהֶם מוֹת יוּמָתוּ דְּמֵיהֶם בם"(ויקרא כ,יג).
על הפסוק הראשון אומר בר קפרא(נדרים נא,ע"א):מאי תועבה...תועה אתה בה.ופירש שם הר"ן וז"ל:"מאי תועבה - דכתיב גבי משכב זכור:תועה אתה בה - שמניח משכבי אשה והולך אצל זכר".

בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני