הודעה בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/06/07 18:47 כא בסיון התשסז

שאלה

אודה לצוות המשיבים אם תוכלו לענות לשאלתי בהקדם.

בני חולה באפילפסיה,מצבו די יציב אבל יש מידה של אי וודאות במחלה הזו.

השבת הוא אמור לצאת לשבת כתה מטעם ביהס'.

רציתי לשאול:במידה ונוצר צורך לפנות אותו במהלך השבת לבית החולים האם מותר להודיע לי על כך במהלך השבת והאם מותר לי לנסוע כדי להגיע לבית החולים?

יש לכך חשיבות הן מבחינת הרגשת הבטחון של הבן-לא להיות בבית חולים בלעדי וגם מבחינת פקוח מקרוב על הפרוצדורות הרפואיות שמתבצעות-מה שיכול להיות מאד משמעותי במחלה זו-כגון תרופות וכו'.

אודה לכם על תשובתכם.

תשובה

שלום וברכה
התשובה ניתנת כ"עזרה ראשונה" בלבד כי חסרים לא מעט פרטים:
אם ישנה חשיבות לצורך הטיפול הפיזי כי את תהיי שם והוא לא יקבל תרופות סותרות או בעייתיות מצדו - אין כל ספק שמותר לך ליסוע ומותר להודיע לך על כך. למעשה חובה להודיע לך וחובה ליסוע.
לגבי המצב הנפשי: זו שאלה מורכבת יותר. לא כתבת מה כילו, ולא כתבת כמה הדבר קריטי, ופעמים שדווקא החוסן הנפשי מתקבל מכך שלא באים בשבת ושומרים על דבר ד'. ברם, במקרה הזה כיוון שמדובר בעניין רפואי מובהק - חובה ליסוע

כל טוב ורפואה שלמה