הדרכת בנים ע''י בת

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 01/01/07 16:13 יא בטבת התשסז

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה! ברצוני לידע אותך במה ש מפריע לי..יש לי ממ שגורם מפריע בחיי..וזוהי ההדרכה מדוע?!בגלל שאני מדריכה בנים בכיתה ד' מכיוון שזה שבט נפרד בבנ"ע אך אין להם מדריך בן אז הכניסו אותי להיות על הבנים עד שיהיה בן.אך שמעתי שמבחינה הלכתית אסור לבת לחנך בנים מגיל 9. וזה ממש מפריע לי גם ככה שאני מדירכה של הבנים..מה ניתן לעשות בעניין ולגבי ההלכה אז מה המקור לזה? תודה רבה!

תשובה

אני בטוח שאת מקפידה על לבוש צנוע, חנכי את חניכייך לערכים שאת יודעת שהם חשובים. אני בטוח גם, שבגלל שהצניעות כל כך חשובה לך, ערך זה יחלחל אל חניכייך גם אם לא תדברי עליו, והנה- הרוויחו הרבה מאד מכך שאת המדריכה שלהם. בהצלחה!