הדלקת נרות

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 21/08/12 15:03 ג באלול התשעב

שאלה

כבוד הרב שלום.

אני ספרדיה שנשואה לאשכנזי, בחלק מן המנהד

גים בעלי נוהג כספרדי (נוסח תפילה, בשר חלק סליחות מראש חודש) וחלק כאשכנזי (קטניות בפסח)

רציתי לברר לגבי הדלקת נרות שבת וחג, אימי נוהגת שמברכים ברכה אחת והיא מוציאה את כל המדליקות ידי חובה וכל אחת מוסיפה לעצמה ברכות אישיות ואילו חמותי נוהגת שכל אחת מברכת בפני עצמה וכן בחגים הדלקת נרות מאוחרת (_שמחשיך כבר) כיצד עלי לנהוג? האם בכל מקום לפי מנהג המקום?

תודה רבה!

תשובה

בעיקרון עלייך לנהוג כמנהגי משפחת בעלך.
המנהג שכל אחת מברכת לעצמה הוא הנכון.
לגבי הדלקת נרות מאוחרת -זה מנהג טעות ולכן אל תנהגי כחמותך אלא הדליקי מבעוד יום.
כיוון שלעיתים חייבים להדליק רק כשיחשיך (כאשר שבת חל בעיו"ט)הורחב המנהג בטעות להדליק תמיד כשיחשיך.