הדלקת נרות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/01/12 17:40 י בטבת התשעב

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני בחורה בת 18 ועושה השנה שירות לאומי בכפר נוער דתי. כל שבת שניה אני בבית.

אצלנו בבית נהוג שמגיל 12 מתחילים להדליק שני נרות שבת ללא ברכה ולאחר החתונה מברכים על הדלקת הנרות.

שאלתי היא האם אפשרי שכאשר אני בכפר אברך על הדלקת הנרות ואילו כאשר אני בבית לא אברך.האווירה בכפר לפני שבת היא לא כל כך שבתית ואם אברך על הנרות זה יעזור לי להכניס את השבת ביותר קדושה ושמחה.

תודה רבה,

נ.

תשובה

שלום וברכה

הדבר אפשרי, ויש בו גם היגיון הלכתי.
יש לזכור כי הדלקת הנרות היא גם מעשה שהוא לכבוד השבת. בביתך – כאשר אמך מדליקה – כבר הודלקו נרות לכבוד שבת בברכה, ועל כן את לא מדליקה בברכה עד שתינשאי. לעומת זאת, בכפר הנוער בחדרך, אף אחד לא מדליק בברכה, ועל כן מותר לך להדליק בברכה.

כל טוב והרבה יישר כוח