הדלקת נרות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/12/11 13:57 כה בכסלו התשעב

שאלה

יש לי מספר שאלות

1. אנחנו גרים ברחוב קטן ללא מוצא וכולם דתיים ומדליקים נרות, האם גם במקרה זה יש עניין של פרסום הנס וחובה להדליק ליד חלון?

2. כאשר מתארחים ולא מספיקים להדליק נרות לפני כן, האם צריך להדליק בברכה כששבים הביתה (לאחר השעה 22:00) ולחכות חצי שעה ליד הנרות?

3. בחצי שעה שלאחר ההדלקה האם רק נשים נוהגות לא לעשות מלאכה? על איזו מלאכה מדובר? האם מותר לכתוב? לבשל?

תודה

וחג שמח

תשובה

שלום וברכה

א. עיקר ההדלקה מבחינה הלכתית הוא על פתח הבית, בדרך שהחנוכיה הופכת למעין מזוזה מיוחדת לחנוכה. גם אם בפועל לא עובר שם איש - זה המקום להדליק לכתחילה, ואם אי אפשר - בחלון.
ב. אכן מדליקים בבית.
ג. אין הלכות "אי עשיית מלאכה". ההנחיה היא לא לעשות מלאכה, ועל כן נשים לא עובדות. קשה להגדיר במדויק מה מותר ומה אסור, והדבר תלוי בהבנה של כל אחד מהי עבודה לגביו.

כל טוב