הדלקת נרות

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 18/12/06 13:29 כז בכסלו התשסז

שאלה

כל המשפחה שלי נסעה לטיול ורק אני ואחותי (ואנחנו בנות 14,15) נשארנו בבית האם זה מספיק שנשמע אצל השכנים את ההדלקת נרות או שאנחנו צריכות להדליק בבית? תודה וחג שמח!!!

תשובה

על מצוות הדלקת נר חנוכה אומרת הגמרא את הביטוי "נר איש וביתו". מכאן עולה כי עליכן להדליק נרות חנוכה בבית. יתר על כן: אם אבא ואמא נמצאים בנסיעה ויגיעו הבייתה בלילה, אחרי זמן הדלקת הנרות, הדלקת נרות חנוכה של אחת מכן בבית, יכולה להחשב כהדלקת הנרות של ה"בית" כלומר: גם עבור אבא.