הדלקת נרות שבת לספרדיות

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 16/11/07 01:19 ו בכסלו התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני חוזרת בתשובה ובביתי אמי נוהגת להדליק נרות שבת כאשר היא קודם מברכת על הנרות ואח"כ מדליקה. אני מתחילת התשובה שלי עושה להפך- קודם מדליקה ולאחר מכן מברכת על הנרות

בתקופה האחרונה קצת התבלבלתי מכל מיני דעות לאיך צריך להדליק את נרות שבת וכך שיצא שבעצם עשיתי פעם כמו אמי ופעם להפך.

קודם כל, אשמח לשמוע מהי הדרך הנכונה להדליק נרות כמנהג הספרדים ולדעת אם אני מתחילה להדליק כמו אמא שלי האם אני צריכה לעשות התרת נדרים כי תקופה ארוכה עשיתי הפןך.

בתודה וכבוד רב.

מ'

תשובה

לשואלת שלום רב.
אצל האשכנזים נשים קודם מדליקות ואח"כ מברכות. אצל הספרדים יש מנהגים שונים. אמנם השולחן ערוך פסק שקודם מברכים ואח"כ מדליקים, וכן נהגו נשים רבות (וכן פסק הרב עובדיה יוסף), נהגו רבים מהספרדים לנהוג כאן כמנהג הרמא ולהדליק ואח"כ לברך (וכן פסק הרב מרדכי אליהו).
להלכה, תנסי לברר מה נהגו בבית הורייך, ולנהוג לפי המנהג הקיים במשפחה. ולכן כיון שאמך קודם מברכת ואח"כ מדליקה, עדיף לנהוג כך.
אינך צריכה לעשות התרת נדרים.
(אגב, ביו"ט לכל הדעות קודם מדליקים את הגפרור, מברכים ואח"כ מדליקים. וכן אם גבר מדליק נרות שבת, קודם יברך ואח"כ ידליק)
בברכה
אפי קיציס