הדלקת נרות עם משפחה

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 17/12/08 19:04 כ בכסלו התשסט

שאלה

שלום!

בעז"ה בחנוכה אנו עושים מפגש משפחתי והדלקת נרות משותפת. בעלת הבית היא אימי שהיא אלמנה וגרה רק איתי בבית. כרגע מתארחים אצלנו אחותי וגיסי [שגרים בחו"ל- אז כרגע הם גרים איתנו].

מה הדין לגבי ברכה על הנרות? האם אישה יכולה לברך ולהוציא ידי חובה או שמא גיסי יכול?

והאם האורחים גם הם יוצאים ידי חובה בברכה או שעליהם לברך גם בביתם?

תודה רבה מראש!

תשובה

שלום
נשים חייבות בהדלקת נר חנוכה כמו שנפסק בשלחן ערוך ולכן אמא תדליק ותברך (היא בעלת הבית).
כל מי שנסמך על שולחנה כגון את יוצא ידי חובה בהדלקתה, אורח משתתף בפרוטה בשכר השמן או שמקבל מתנה ומגביה את השמן כדי לזכות בו בשותפות והדלקתה של אמא פוטרת אף אותו, למנהג האשכנזים, בכל אופן מדליקים כמה ומברכים אפילו באותו הבית.
ברכה והצלחה