הדלקת נרות מוקדמת לחילונית

חדשות כיפה הרב חיים נבון 20/08/07 10:38 ו באלול התשסז

שאלה

שלום,

האם ניתן להדליק נרות שבת נניח ב 16:00 אחה"צ כאשר השבת נכנסת רק ב- 19:00?- אני שואלת עבור מישהי חילונית שאם לא תדליק לפני שיוצאת מהבית לא תדליק בכלל באותה השבת,תודה.

תשובה

שלום וטוב.
אין להדליק נרות לפני פלג המנחה - כיום בערך 18:00.
אך גם בזה יש בעיה, כי כאשר מקדימים להדליק כל כך, יש לכוון שלפחות אחד מבני הבית יקבל עליו את השבת בשעה זו. וכאשר מדובר באנשים שאינם שומרי מצוות, סביר מאוד שעוד עתידים לעשות מלאכות שיש בהן חילול שבת - וספק הוא האם כדאי שיקדימו לקבל את השבת, ויאריכו בכך את הזמן שבו עוברים על איסורים. סיכומו של דבר, בנסיבות שתיארת דומה שעדיף שלא תדליק כלל באותה שבת, ותחזור להדליק בשבת הבאה.