הדלקת נרות חנוכה

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 20/12/08 22:40 כג בכסלו התשסט

שאלה

מחר אנו מוזמנים בשעה 17:00 להדליק נרות חנוכה אצל חמי וחמותי. האם אח"כ בסביבות השעה 21:00 כאשר נגיע הביתה אנחנו מחוייבים להדליק שוב בביתנו? ואם כן -האם בברכה? ואם לא האם אנו צריכים לתת משהו בכדי להשתתף בהדלקה של ההורים של בעלי?

תודה מראש

תשובה

אם אתם יוצאים מהבית לאחר השעה 15:45, אז תדליקו בבית, ההרכה, ורק אח"כ תיסעו להורים. שם תהיו איתם בזמן ההדלקה, ואם ילדים רוצים להדליק שם ולא בבית - גם אפשר.
אם צריך לצאת לדרך מוקדם יותר , תדליקו בחזרתכם, ובתנאי שאתם רים במקום שעדיין ישנן עוברים ושבים ברחוב. אם לא - תדליקו אצל ההורים בברכה.
כל זה אם אתם מדליקים בחוץ, כראוי, אבל אם אתם מדליקים בתוך הבית - ניתן להדליק גם מאוחר בברכה.