הדלקת נרות חנוכה בערב שבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 27/11/02 23:36 כב בכסלו התשסג

שאלה

השנה יוצא להדליק נר ראשון של חנוכה ביום שישי. האם להתפלל מנחה לפני ההדלקה או אחריה. ובכלל איך מסתדרים עם כל זה כשיום שישי כל כך קצר?

תשובה

בס"ד

הטוב ביותר להתפלל מנחה מוקדם קודם הדלקת נרות חנוכה.

אם לא הספיק להתפלל בציבור - יתפלל בביתו יחיד ואח"כ ידליק נרות חנוכה ואח"כ נרות שבת.

לא משנה מי מדליק נר שבת איש או אשה - קודם ידליק נרות חנוכה ואח"כ נרות שבת.

אסור להדליק אחרי זמן ההדלקה המופיע בלוחות כי נכנס לזמן תוספת שבת, בירושלים יש "הנחה" כיון שמוסיפים 40 דקות לפני השקיעה אפשר להדליק נרות חנוכה 5 - 10 דקות אחרי זמן הדלקת נרות שבת.

הטוב ביותר להדליק נר או שמן של שעתיים ויותר כדי שיראה אותו כשיחזור מביהכנ"ס. בדיעבד - אם יש לו נר של שעה - ידליק בברכה. פחות מכן - ידליק בלא ברכה.