הדלקת נרות חנוכה במוצאי שבת באיחור שיש אורחים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/12/03 08:31 כב בכסלו התשסד

שאלה

הזמנו חברים אלינו לבית במוצ"ש הקרוב נר שני של חנוכה.

השאלה שלנו האם להדליק נרות חנוכה מיד בצאת שבת אחרי ההבדלה או לחכות לאורחים עד שעה 21.00 בערב ולהדליק איתם ואז פרסום הנס גדול יותר?

תודה על התשובה

חג אורים שמח

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אפשרות ראשונה :
להדליק אחרי ההבדלה ולא לחכות לאורחים. כי גם כלפי בני הבית יש פרסום הנס "ונר איש וביתו" והדלקה בזמן או בקרוב לזמן עדיפה.

אפשרות שניה:
כיוון שההדלקה בצאת שבת היא לא בזמנה אלא בזמן שאפשר אז כיוון שנדחה הזמן אז אפשר לחכות עד השעה תשע ואז להדליק ובלבד שיש להזהר שלא לעשות מלאכה ולאכול וכ"ו עד אז.

אפשרות שלישית והיא הטובה ביותר:
להדליק פעמיים.
פעם אחרי ההבדלה בברכה ופעם עם האורחים ללא ברכה (או לכבד בה את הילדים )

חג אורים שמח,

עוזיאל

.