הדחת כלים במדיח

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 30/10/07 23:31 יח בחשון התשסח

שאלה

מה אומרת ההלכה לגבי הדחת כלים במדיח כלים? האם ניתן לשים ביחד כלים חלביים ובשריים?

תשובה

שלום רב

לא ניתן לשים כלים בשריים עם חלביים יחד, היות והמדיח שוטף את הכלים בחום גבוה, וכך נבלע טעם האוכל שנמצא בתוכו לתוך המדיח ונפלט חזרה לכלים, וכך הכלים החלביים בולעים טעם בשר והכלים הבשריים בולעים טעם חלב.
גם בהפעלתם בפעמיים נפרדות יש בעיה משום טעם בלוע. יש להפעיל את המדיח הפעלה ללא כלים אך עם סבון בין שתי ההפעלות. יש דעות מקילות יותר ויש דעות מחמירות שאסור כלל בתוך 24 שעות.

אריאל

(המשיב אינו רב)