הגשת תסריט לבמאית להצגה בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/03/05 15:27 ה באדר ב'

שאלה

בס"ד

שלום הרב עוזיאל

לפני כחודשיים התבקשתי ע"י בימאית של תיאטרון, חברת המשפחה, לכתוב תסריט להצגת ילדים.

דחיתי את הכתיבה ועכשיו ניגשתי לכתוב אותו והוא אמור בע"ה להיות מוגש בשבוע הקרוב.

אציין שנתתי לבימאית את מילתי כי התסריט יהיה כתוב, והיא מבססת את כל ההצגה על הבטחתי זאת.

הרב, עכשיו נודע לי שיש אפשרות וההצגה שתועלה (אם היא תועלה בעקבות התסריט), תוצג גם בשבת קודש.

אני בהתלבטות מאוד גדולה האם להמשיך את כתיבת התסריט או לא.

אשמח לדעת את דעתך בעניין כמה שיותר בדחיפות.

תודה רבה על הסבלנות והעזרה,

חנה.

תשובה

ב"ה

שלום.

את יכולה לכתוב את התסריט ולהגישו לבמאית.
השאלה של חילול שבת לא קשורה אלייך אלא לבמאית. לה יש את הבחירה החופשית ואם היא בוחרת לחלל שבת זו בעיה שלה .אנו מצטערים ומיצרים על כך שהיא תבחר (נקווה שלא) לחלל או לגרום לחילול קדושת השבת . אותו דבר גם לגבי הגשת עבודה או מבחן לבדיקה שיתכן שהבודק יבדוק את העבודה או את המבחן בשבת.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.