הגעלת כלים

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 25/03/10 13:42 י בניסן התשע

שאלה

שלום לכבוד הרב

אשמח לדעת כיצד אני עושה הגעלה לכלים?

לכוס היין למלחיה וכ'ו מה הצעדים שעושים איו לי מושג מזה אומר בכלל הגעלת כלים אשמח לעזרה

תביא לי את כל הצעדים בדיוקמפורט שאני יעשה מה שכתוב אחד לאחד מאפס אני לא יודע כלום

תודה רבה

כל טוב תזכה למצוות חזק וברוך

תשובה

1. הגעלת כלים עושים לכלי שבלע חמץ בחום של לפחות 45 מעלות, או ששהה בו חמץ נוזלי במשך לפחות 24 שעות.

לכן במלחיה אין צורך להגעיל. כי אפילו אם נפלו פרורי לחם לתוך מלחיה, מספיק לרוקן אותה, לנקות ולמלא במלח חדש ונקי. שהרי אין כאן חמץ חם.

2. סדר הגעלה.

1. מנקים הכלי.
2. ממתינים 24 שעות ללא שימוש. (אין זה משנה אם ניקוי הכלי היה לפני או אחרי ה-24 שעות)

מכינים כלי גדול מלא מים רותחים.
מכניסים את הכלי אותו אנו רוצים להכשיר לתוך הכלי הגדול עם המים הרותחים.

מוציאים את הכלי מהמים הרותחים ושוטפים במים קרים.

ברבנויות רבות יש במים אלו מקומות בהם יש הגעלה שפתוחה לציבור.