''הגומל'' למי שניצל מתאונת דרכים?

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 29/05/07 22:57 יב בסיון התשסז

שאלה

שלום רב!

לפני שלושה שבועות בן דוד שלי עבר תאונת דרכים עם האופניים-רכב נכנס בו אבל ב"ה לא קרה לו כלום חוץ מכמה שריטות...

השאלה שלי היא כזאת:

האם הוא צריך לברך על זה ברכת הגומל?ואם כן אז אפשר עדיין להגיד?כי בכל זאת-עברו כבר שלושה שבועות...

תודה רבה! =]

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום רב.
אם אדם עבר תאונת דרכים שבה היה בסכנת חיים כגון שרכב התנגש בו תוך כדי נסיעה באופניים, צריך לאמר הגומל.
מבחינת הזמן - אפשר עדיין לברך הגומל.
בברכה
אפי קיציס

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן