הבעיה באי תעודת כשרות

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 02/07/07 03:47 טז בתמוז התשסז

שאלה

היה לי ויכוח עם כמה אנשים לגבי הבעיות שיש במסעדה חלבית שאינה עם השגחה ותעודת כשרות.

למיטב ידיעתי, מקום הפתוח בשבת למשל, הכלים שמבשלים עימם בשבת הופכים לטרפים. כמובן יש שלל בעיות בירקות, גבינות, דגנים וכו'.

אם אפשר בבקשה לפרט את כל אותם בעיות כשרות, החל מכשרות הכלים ודרך בעיות הכשרות באוכל.

תשובה

בסד

שלום רב .

אין לאכל במקום ללא תעודת כשרות .
כי אנו צרכים עדות שאכן האוכל כשר ובעל המקום לא יכל להיות עד כי הוא בעל דבד .מסיבה זו בלבד אין לאכול שם .
ועד 1. האוכל עצמו ,כולל מרכבי המזון לא נבדקו מעולם .
2. הירק לא נבדק מתולעים .3. שבת,אוכל שבושל בשבת נאסר לעולם .וכן הכלי צריך הכשר.
ועוד ועוד.הפרדה בן דגים לחלב לפי חלק מהמנהגים ויש מסיע ביד מחללי שבת .
בב5כה