הבן החכם

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 15/04/08 21:58 י בניסן התשסח

שאלה

למה כולם עושים מהבן החכם כזה צדיק? הרי לא כתוב "הבן הצדיק, הטהור, הנחמד, הטוב," וכו'. כתוב שסה"כ הוא חכם! הוא יכול להיות גם חכם וגם רשע! חכם זה לאו דווקא אומר שהוא צדיק, לא?

תהיתי בעניין הזה, אני מקווה שתוכל לענות. חג פסח שמח ומועיל, ושבעז"ה הגאולה תגיע!!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלום.

לשלתך זו יש המון תשובות שנכתבו במרוצת הדורות כפירוש על ההגדה. אני אכתוב לך רק אחת.

הבן החכם הוא אכן חכם ושונה מאוד מהבן הרשע ששואל את אותה שאלה מפני שהוא ממליך את הקב"ה על עצמו טרם ישאל את השאלה . המילה "אלוקינו" נמצאת בבסיס השאלה והיא מהווה נקודת הנחה ראשונית לשאלה הזו.
השואל יוצא מנקודת הנחה שיש אלוקים ועל בסיס זה הוא שואל את השאלה שלו.

והלוואי שאנו נדע לשאול שאלות שיוצאות מנקודת הנחה שיש אלוקים .זו דרגת מודעות גבוהה מאוד!!

ואילו הבן הרשע ששואל את אותה שאתה של הבן החכם מוגדר רשע מפני שהוא לא יוצא מנקודת הנחה שיש אלוקים באומרו "מה העובדה הזו לכם".

אבל אעפ"כ הוא גם בן . וכנגד 4 הבנים האלו דברה התורה.

מה דעתך על הפירוש?

חג פסח כשר ושמח,

עוזיאל אליהו,

.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן