''הבית היהודי''

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/01/09 11:55 יג בטבת התשסט

שאלה

אני באופן אישי נמצא היום בהתלבטות לגבי הצבעתי בבחירות הקרובות.

מצד אחד תמיד בחרתי במפלגה ש"קריאה בשם ה'" חרותה על דגלה.

אבל הכשלון בהקמת מפלגה דתית לאומית מאוחדת מעורר בי ספקות.

מצד אחד ה"אחוד הלאומי החדש" כגולל בתוכו חברים שלדעתי נקטו בצעדים לא מוסריים. בנוסף בספק אם יברו את אחוז החסימה

ב"בית היהודי" איני מכיר אישית הרב הרשקוביץ ובתקשורת ובמייל רצים תשבחות או גינויים על בחירתו (כמו תעודת הוקרה מבית הגפו בחיפה)

אנשים נוספים יוצאי המפד"ל חלקם שחלקם "נראים כדבוקים בכסא" ו"כוכבים" שלא ידוע אם יש להם נסיון בפעילות פוליטית

לא ראיתי עד היום את התייחסות שלך לענין (חיפשתי באתר הישיבה בפ"ת ומעבר להתייחסות על חופש הצבעה לא מצאתי התייחסות נוספת)

תשובה

שלום וברכה

אכן, לא התייחסתי באופן ישיר עדיין לפילוג זה.
הוא מכאיב לי מאוד, הוא מסוכן, הוא כישלון של כולם.
הקריאה בשם ד' משותפת לשתי המפלגות. לא ברור למה נכתב בשאלה כי הבית היהודי דבוקים לכסא יותר מהאיחוד הלאומי, בעיקר לאור העובדה שבשתי המפלגות יש הרבה מאוד פנים חדשות, בשתי המפלגות יש חברי כנסת ותיקים, בשתי המפלגות קוראים בשם ד', ובשתי המפלגות רוצים לפעול לטובה.

מעבר לכאב הפוליטי, אני כואב מאוד את העובדה שהוא יביא להעמקת הפילוג הרבני. את הצעד הראשון עשו רבני ה"איחוד הלאומי" בכך שהתייצבו פוליטית בצורה החזקה ביותר סביב מפלגה אחת, והדבר באופן טבעי עלול להביא גם לחוסר דיאלוג בעולם הרבני.

על כן, אני ממתין בנתיים. אולי תידחנה הבחירות ותיפתחנה הרשימות, ואז יהיה אפשר לתקן את המצב המעוות הזה. הסיכוי לכך הוא קלוש מאוד, ובכל זאת אני אוחז בו בתקווה.
כשלא תהיה ברירה – אתבטא.

כל טוב