'הבית היהודי'

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/12/08 13:13 יח בכסלו התשסט

שאלה

בס"ד

איני יודע למי לפנות, אז אני פונה אל הרב. סליחה מראש על הטרדה, אבל זה נושא חשוב בעיני ונראה שהזמן דוחק:

בימים האחרונים יש בלאגן ב'בית היהודי'. אחד הגורמים העיקריים זה כמובן המחלוקת הישנה (ונראה לי היחידה) בין ה'מפד"ל' ל'איחוד הלאומי', האם לפרוש מממשלה שמוסרת שטחים או לא.

הצעתי למפלגה היא להשאיר את הנושא פתוח. אם חלילה השאלה תעמוד על הפרק, מתפקדי המפלגה יחליטו.

(אותה הצעה יכולה להיות לגבי משמעת קואליציוני בעניין הזה).

אם הרב חושב שההצעה הגיונית, אשמח אם יעלה אותה בפורום המתאים.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

רבים מציעים הצעה זו.
להבנתי, היא בלתי אפשרית, וזאת משתי סיבות. ראשית - זו בעיה לפנות לבוחרים שלא יידעו מה תהיינה העמדות של המפלגה בנושאים החשובים ביותר שלה* שנית - אין לה מתפקדים, כך שלא ברור מי יכריע בעניין. הכרעה "פתוחה" באינטרנט לדוגמה מתגלית ככישלון גדול* שלישית, ואולי זה העיקר - אי אפשר להצטרף לשום קואליציה, כי אף אחד לא יצרף לקואליציה מפלגה שלא מצטרפת לקווי היסוד של הממשלה. כאשר מדובר במפלגה שהיא לשון מאזניים אין ברירה למרכיב הממשלה לעשות זאת, אולם כפי שנראה לא תהיה בעיה של ממש בהרכבת ממשלה והבית היהודי לא יהיה לשון מאזניים, ועל כן - לשם מה כל העניין ?

כל טוב