הא מותר להרויח כסף מפרסומת

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 27/12/06 00:55 ו בטבת התשסז

שאלה

חברי שכנע אותי להצתרף לתכנית SMSER זה חברה ששולחת לפלאפון שלך הודעות פרסומת ומשלמת לך אגורה להודעה ואתה מצרף עוד אנשים מתחתיך והחברה משלמת לך אגורה על כל הודעה שהיא שולחת לאנשים שצרפת וכן הלאה לאנשים שהם יצרפו.עד הדור החמישי לכן אם צרפת 5 אנשים שכל אחד יצרף 5 אנשים אתה יכול לקבל כמה עשרות שקלים ויותר לחודש (ליותר פרטים http://112233.smser.co.il)

השאלה שלי האם מותר להרויח כסף מפרסומות ואם מותר האם זה גניבת דעת אם אני לא פותח את ההודעות. תודה רבה

תשובה

שלום לך
איני מבין מה הבעייה להרוויח כסף מפרסומת כל עוד אינך חודר לפרטיות של אנשים ללא רשותם. לגבי שאלת גניבת הדעת נראה לי שאין בעייה כיוון שהחברה יודעת שלא כולם גם קוראים את ההודעה וזה חלק מכללי המשחק (כמו שבדואר רגיל לא כולם קוראים פרסומת.
אריאל